ILVO

Op 27 november 2014 waren we te gast bij het ILVO en stelden we met veel trots Mario Fleurinck, CEO van Melotte en oprichter van heel wat innovatieve bedrijven, aan u voor.

Hij bracht ons binnen in de wondere wereld van 3D-printing en 3D-food printing. 

Mario ging verder op de uitdagingen die de landbouwsector momenteel kent, en op de oproep die Joris Relaes deed op 2 oktober: Wat zal 3D-printing betekenen voor de landbouwsector en voor de relevante erfbetreders? Print een consument zijn hamburger binnen een paar jaar zelf en bepaalt hij zelf de samenstelling? En wat betekent dit voor de landbouwer en de voedingsindustrie, en dus voor ons als toeleveranciers? Print de loonwerker binnenkort de reserveonderdelen voor zijn oogstmachines zelf bij hem thuis, op basis van een 3D-tekening van de fabrikant? En lossen we zo het transportprobleem op?

We staan voor uitdagende tijden in de landbouw en voeding, dat is zeker. Mensen die ons een inkijk in de toekomst kunnen geven, zoals Mario Fleurinck, zullen ons zeker inspireren!

ILVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven