M.I.P. Rijkevorsel bouwt nieuwe fabriek in Moerdijk

Op 12 september in de namiddag bezoeken we met de Agribusinessclub M.I.P. in Rijkevorsel.

Wist je dat de fabrikant van composieten tanks en silo’s M.I.P. uit Rijkevorsel investeert in een nieuwe fabriek in het Nederlandse Moerdijk. Daar zal het bedrijf onder de naam M.I.P. Mega Solutions vanaf 2018 silo’s en tanks produceren tot 15 meter diameter. “Onze industriële klanten vragen steeds vaker naar grotere diameters”, zegt CEO Maikel Elst.

In Rijkevorsel produceert M.I.P. tanks en silo’s tot een diameter van 5 meter voor de bulkopslag van vloei- en vaste stoffen. “We zijn continu bezig met het inspelen op nieuwe marktontwikkelingen en klanteisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid”, zegt Maikel Elst. “We moderniseren stapsgewijs de fabriek in Rijkevorsel en hebben recent het ISO 9001:2015-certificaat behaald.”

Schaalvergroting
In veel industrietakken is sprake van schaalvergroting om kostenbesparing in de productie te realiseren en dit vraagt om een grotere opslagcapaciteit van grondstoffen en eindproducten. Daarop speelt M.I.P. in met de nieuwe vestiging.

Zeeschepen
“Op de ruime locatie aan het Hollands Diep zullen we vanaf oktober dit jaar silo’s en tanks tot 9 meter diameter produceren en vanaf 2018 tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter”, legt Elst uit. “Gezien de goede ligging kunnen zeeschepen aanmeren om de grootste tanks en silo’s efficiënt te transporteren naar elke grote binnen- en zeehaven.”

Eerste aanvragen
Hoewel de fabriek nog niet open is, ontvangt M.I.P. al de eerste aanvragen van klanten. “Zo verwerken we aanvragen van projecten in het Midden-Oosten en Azië, maar ook binnen Europa lopen complexe projecten voor tanks en silo’s met grote diameters. “Een grote Duitse systeemintegrator heeft bijvoorbeeld een aanvraag ingediend voor een 10-tal tanks met elk een capaciteit van ruim 400 kubieke meter.”

Bij M.I.P. in Rijkevorsel werkt een 80-tal mensen. Moerdijk start op met 4 medewerkers maar dat aantal wordt in 2018 wellicht verdubbeld.

(bron: Made in)

Inschrijven voor deze Agribusinessclub kan hier.

M.I.P. Rijkevorsel bouwt nieuwe fabriek in Moerdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven