Molcon Interwheels

Op dinsdag 22 januari sloten we ons feestjaar af bij Molcon Interwheels.

Oppervlaktebehandeling en coating zijn erg belangrijk in de landbouwsector. De producten, materialen en het materieel krijgen immers te maken met weer en wind maar ook met een corrosieve omgeving: ammoniak, meststoffen, sproeistoffen, … 

Hoe leveranciers zich daar in de praktijk tegen wapenen en welke procedés ze gebruiken, dan gaan we ontdekken bij Molcon Interwheels in Heinkenszand (net over de Nederlandse grens).

In Heinkenszand beschikt Molcon Interwheels over een aparte business unit, Molcon Interwheels Manufacturing. Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw is Molcon Interwheels Manufacturing toonaangevend in het produceren van wielen bestemd voor de agrarische markt, bosbouw, industrie en grondverzet/OTR. Tijdens de rondleiding zullen we het hele productieproces bekijken, van plaatstaal op rol tot het afgewerkt product. Belangrijk element is de kwaliteitsstrategie en hoe daar mee wordt omgegaan.

Daarnaast zal HaTwee, importeur en distributeur voor de Benelux, van een volledig gamma poedercoatings, meer uitleg geven over het belang van oppervlaktebehandeling.

In ons klimaat speelt de bescherming van staal een belangrijke rol om roest te voorkomen. Roest zorgt voor waardevermindering en sneller onderhoud. HaTwee zal uitleg geven hoe een goede oppervlaktebehandeling roest kan voorkomen en hoe  dit herverkoopwaarde van machines positief beïnvloedt.

EXTRA PRESENTATIE OVER ASBESTPROBLEMATIEK IN DE LANDBOUWSECTOR

Omdat de asbestproblematiek in de landbouwsector erg actueel is, gaf Carl de Braeckeleer van DLV hierover aansluitend een uiteenzetting.

https://youtube.com/watch?v=Wp7_brddLu0

DE PRESENTATIE DIE WE TIJDENS HET EVENT KREGEN, BEKIJK JE HIER:

Voor meer info over Ha Twee, klik hier!

Molcon Interwheels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven