6/9/2021 – Agribusinessclub verdiept zich in de lokale sojateelt

lokale sojaoogst

Voor dit tweede event van 2021 duiken we in het thema van de lokale sojateelt. We bezoeken de sojavelden van ILVO en krijgen uitleg van verschillende experts.

Lokale sojateelt

De opbouw van teelttechnische kennis van soja bij onderzoekers en pionier-landbouwers is volop aan de gang want de teelt van soja in Vlaanderen is mogelijks interessant. Het succes ervan hangt samen met de rendabiliteit van deze teelt. Zowel de opbrengst per hectare moet stijgen alsook het eiwitgehalte van de sojabonen moet voldoende hoog zijn. Dit laatste is voornamelijk van belang wanneer de soja in humane voeding gebruikt wordt. Voor die soja wordt er een hogere prijs gegeven. Maar die hogere prijs zou ook kunnen gerealiseerd worden door in te zetten op de meerwaarde van lokaal geteelde soja binnen de diervoedingssector.

Meer weten over de sojateelt en de verschillende afzetkanalen?

Het Agribusinessclub netwerkevenement vindt plaats op de proefvelden van ILVO Merelbeke.

De rondleiding op de proefvelden wordt verzorgd door Greet Tavernier, wetenschappelijk onderzoeker bij ILVO. Greet zal ons inzicht geven in de verschillende rassenproeven en inoculatieproeven die ILVO uitvoert op de sojateelt.

Ook de volgende experten zullen ons te woord staan:

  • Toon Kerkhofs, Concept Manager bij Arvesta, geeft een toelichting over de variëteiten van sojazaden die zij leveren, en het drogen en reinigen van de sojabonen na oogst.
  • Erik Van Beneden van Sanac zal het hebben over de gewasbescherming en meststoffen die nodig zijn voor de sojateelt en de ondersteuning die zij bieden aan pionier-landbouwers.

Foto’s van het evenement

6/9/2021 – Agribusinessclub verdiept zich in de lokale sojateelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven