27 maart 2023 – Bezoek aan Dezeure Veurne

Inschrijven via deze pagina

Dezeure Constructie: quality on wheels

Constructeur Dezeure uit Diksmuide is een gekende waarde in de wereld van aanhangwagens voor landbouw en grondverzet. De naam Dezeure werd in 1947 voor het eerst gelinkt met landbouw toen Michel Dezeure in Veurne begon met loondorsen en bietenrooien. Vrij snel kwam zoon Eddy Dezeure in het bedrijf van zijn vader werken.

Eddy, vader van de huidige generatie, bouwde onder zijn tractoren van destijds een aangedreven vooras. Deze haalde hij uit de vrachtwagenwereld. Voor Eddy Dezeure waren dat tevens de eerste stappen in de constructie voor derden. Eddy zette de zaak voort en met zijn technische aanleg begon hij met de constructie van de eerste bietenhooglossers met tractie en eigen aanhangwagens, die hij dan in de winterperiode construeerde en ging verkopen. In 1981 bouwde Eddy de constructie verder uit. Het gamma werd tevens uitgebreid met containerhaaksystemen, stalmestverspreiders, en drijfmesttanks.

In 1996 stapt de huidige generatie in de zaak en werd het productgamma fors uitgebreid. Tot in 2015 werd er nog gehakseld. In dat jaar liet Eddy Dezeure de constructie over aan de 3e generatie en zette hij een punt achter het loonwerk. Als kers op de taart werd dit jaar, we schrijven mei 2022, ingetrokken op de 1,5 ha overdekte nieuwe locatie in Diksmuide.

Daar brengen we met de Agribusinessclub op 27 maart een bezoek. Zorg dat je erbij bent! .  We verzamelen om 15u. ter plaatse.

Inschrijven via deze pagina

27 maart 2023 – Bezoek aan Dezeure Veurne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven